Sk艂adniki:
- liscie salaty typu "cos" (salata o podluznym ksztalcie),
- parmezan,
- croutons - grzanki z chleba pokrojone w kostke,
- piers z kurczaka lub anchovis,
- francuski dressing,
- pieprz.
Jak przyrz膮dzi膰?
Piers z kurczaka grilujemy 20 min., z obu stron. Odstawiamy, a偶 wystygnie. Salate rwiemy na strzepy do glebokiego talerza, na to pokrojona w paski piers, croutons i polewamy dressingiem. Posypujemy cienko pokrojonym "na papier" pazmezanem.
Druga wersja to z anchovis (4-5) zamiast kurczka.
Jak podawa膰?
艁adnie sie prezentuje w duzym glebokim talerzu.
Uwagi:
Cesear salad moze tez byc podana bez kurczka lub anchovis. Jesli nie dostaniecie salaty cos mozecie ostatecznie uzyc lodowej. Dobrze jest jesli sie usunie rdzen salaty, salatka jest "lzejsza".
Kategoria dania | Sa艂atki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | ashka |