Cesear salad - Przepis

Przepis kulinarny

Sk艂adniki:

- liscie salaty typu "cos" (salata o podluznym ksztalcie),
- parmezan,
- croutons - grzanki z chleba pokrojone w kostke,
- piers z kurczaka lub anchovis,
- francuski dressing,
- pieprz.

Jak przyrz膮dzi膰?

Piers z kurczaka grilujemy 20 min., z obu stron. Odstawiamy, a偶 wystygnie. Salate rwiemy na strzepy do glebokiego talerza, na to pokrojona w paski piers, croutons i polewamy dressingiem. Posypujemy cienko pokrojonym "na papier" pazmezanem.

Druga wersja to z anchovis (4-5) zamiast kurczka.

Jak podawa膰?

艁adnie sie prezentuje w duzym glebokim talerzu.

Uwagi:

Cesear salad moze tez byc podana bez kurczka lub anchovis. Jesli nie dostaniecie salaty cos mozecie ostatecznie uzyc lodowej. Dobrze jest jesli sie usunie rdzen salaty, salatka jest "lzejsza".

0.00
0 g艂os贸w
Dane szczeg贸艂owe
Kategoria daniaSa艂atki i dania z warzyw
Czas przygotowania25 min.
Trudno艣膰prosty
Autorashka

Cesear salad: Podobne przepisy

Powi膮zane Tematy