Cesear salad - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- liscie salaty typu "cos" (salata o podluznym ksztalcie),
- parmezan,
- croutons - grzanki z chleba pokrojone w kostke,
- piers z kurczaka lub anchovis,
- francuski dressing,
- pieprz.

Jak przyrządzić?

Piers z kurczaka grilujemy 20 min., z obu stron. Odstawiamy, aż wystygnie. Salate rwiemy na strzepy do glebokiego talerza, na to pokrojona w paski piers, croutons i polewamy dressingiem. Posypujemy cienko pokrojonym "na papier" pazmezanem.

Druga wersja to z anchovis (4-5) zamiast kurczka.

Jak podawać?

Ładnie sie prezentuje w duzym glebokim talerzu.

Uwagi:

Cesear salad moze tez byc podana bez kurczka lub anchovis. Jesli nie dostaniecie salaty cos mozecie ostatecznie uzyc lodowej. Dobrze jest jesli sie usunie rdzen salaty, salatka jest "lzejsza".

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Autorashka

Cesear salad: Podobne przepisy

Powiązane Tematy