Kanapka z fetą

Przepis kulinarny

Składniki:

na 4 osoby, mniej więcej:
- 4 zwykłe bułki,
- ok. 250 gr fety,
- mała paczka oliwek (ok. 200 gr),
- pomidor,
- 2 średnie cebule,
- przyprawy.

Jak przyrządzić?

Dość prosty!
Bułki przecinamy wzdłuż, ale nie do końca (tak jak się przecina bułki na hot-dogi). Fetę i warzywa kroimy na kawałeczki. Do każdej bułki wkładamy fetę i warzywa. Dość sporo!! Oczywiście przysypujemy wszystko przyprawami (ja zawsze używam mieszanki ziół i ekstra ostrą paprykę, ale to od gustu zależy). Każdą bułkę owijamy szczelnie folią aluminiową i wsadzamy do rozgrzanego na 200 stopni piekarnika.

Potrzebne przybory:

Folia aluminiowa i piekarnik.

Uwagi:

Czasami wszadzam też ogórka, ale pewnie papryka też by nie zaszkodziła. Ze względu na fakt, że sezon grillowania już w pełni taką bułkę w folii można bez problemu położyć na grilla. Polecam również z chlebkiem do kebaba :).

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Autoraga_the_ofca

Kanapka z fetą: Podobne przepisy

Kanapka z fetą: wypróbuj również

Powiązane Tematy