Składniki:
na 4 osoby, mniej więcej:
- 4 zwykłe bułki,
- ok. 250 gr fety,
- mała paczka oliwek (ok. 200 gr),
- pomidor,
- 2 średnie cebule,
- przyprawy.
Jak przyrządzić?
Dość prosty!
Bułki przecinamy wzdłuż, ale nie do końca (tak jak się przecina bułki na hot-dogi). Fetę i warzywa kroimy na kawałeczki. Do każdej bułki wkładamy fetę i warzywa. Dość sporo!! Oczywiście przysypujemy wszystko przyprawami (ja zawsze używam mieszanki ziół i ekstra ostrą paprykę, ale to od gustu zależy). Każdą bułkę owijamy szczelnie folią aluminiową i wsadzamy do rozgrzanego na 200 stopni piekarnika.
Potrzebne przybory:
Folia aluminiowa i piekarnik.
Uwagi:
Czasami wszadzam też ogórka, ale pewnie papryka też by nie zaszkodziła. Ze względu na fakt, że sezon grillowania już w pełni taką bułkę w folii można bez problemu położyć na grilla. Polecam również z chlebkiem do kebaba :).
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | aga_the_ofca |