Składniki:
- 1 świeży brokuł,
- 3 ząbki czosnku,
- paczka makaronu świderki,
- 30 dkg sera żółtego,
- 2 łyżki oleju,
- sól,
- pieprz.
Jak przyrządzić?
Brokuły gotujemy w niewielkiej ilości wody,na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy posiekany czosnek i trochę go rumienimy.
Do zrumienionego czosnku wkładamy odsączone brokuły i chwilę dusimy.
Wszystko doprawiamy sola i pieprzem.
Gotujemy makaron al dente.
Naczynie żaroodporne smarujemu oliwą.
Na dno naczynia kładziemy połowę makaronu, połowę porcji brokuł i posypujemy połowa startego sera.
Na utarty ser kładziemy nastepną porcję składników.
Jak podawać?
Z uśmiechem na ustach.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnio dużo |
Autor | EWA |