Ostre kotleciki ryżowe - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- ryż - 2, 3 torebki,
- koncentrat pomidorowy 30 %,
- 20 dag sera żółtego,
- 1 cebulka,
- 1 ząb czosneczku,
- 1 jajo,
- przyprawy: papryka czerwona, chilli, oregano, moze byc garam masala, curry, pieprz.

Jak przyrządzić?

Ryż gotujemy na miękko, grunt żeby nie był sypki (nie musi być w torebkach). Potem go dobrze odsączyc trzeba i zostawić do ostygnięcia. Potem wrzucić do misy, dodać koncentrat, jajo, stary żółty ser, przysmażoną cebulkę, wycisnięty czosnek i oczywiście masę przypraw. W zaleznosci od gustu - dużo tych przypraw albo umiarkowanie. Ja jem chilli z kotletami...
Tą mase odstawic na chwilkę, jeśli jest zbyt rzadka, to można dodać ciut tartej bułki. Z tego formować kotlety, obtoczyć w bułce i smażyć.I zajadać się.
Z ogóreczkiem kiszonym, albo kapustą albo sosem jakimś, ale nie wiem jakim, bo ja je jem na "sucho" i na ostro z piwkiem.

Uwagi:

Czzosnek można dać albo nie.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
Porcje4-5 porcji
Przybliżony koszt8 zł
Autordumboo

Ostre kotleciki ryżowe: Podobne przepisy

Ostre kotleciki ryżowe: wypróbuj również

Powiązane Tematy