Składniki:
- ok. pół puszki kukurydzy konserwowej,
- 5 jajek ugotowanych na twardo,
- 4 plastry szynki dębickiej o szerokości 1,5 cm lub innej łagodnej szyneczki,
- 4 plastry odciśniętego z soku ananasa,
- 3 łyżki majonezu.
Jak przyrządzić?
Jajka, szynkę , ananas kroimy w kostkę, dodajemy kukurydzę i majonez i wszystko mieszamy... i gotowe.
Potrzebne przybory:
Deska do krojenia, nóż, garnek na ugotowanie jajek.
Jak podawać?
Na talerzu i z widelcem na przykład.
Uwagi:
Dobrze jest potrawę wstawić do lodówki na ok 1 godzinę... ale nie jest to konieczne.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 4 porcje |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | kucharka doskonała |