Składniki:
- 200 g drobnego makaronu (ugotowanego rzecz jasna),
- puszka czerwonej fasolki,
- puszka mieszanki meksykańskiej (można ją zastąpić puszką kukurydzy i groszku),
- 1 świeża czerwona papryka (pokrojona w drobne kosteczki),
- 2 świeże ogórki (pokrojone w drobne kosteczki),
- 2 świeże pomidory (pokrojone w drobne kosteczki),
- dużo szczypiorku,
- kilka rzodkiewek (pokrojonych w drobne kosteczki),
- szparagi (pokrojone w drobne kosteczki),
- trochę tartego sera żółtego (ilości dowolne).
Oprócz tego dodałam dużo: koperku, bazylii, pietruszki, majeranku, pieprzu i oregano - oczywiście można dodać tylko wybrane przez siebie przyprawy.
Jak przyrządzić?
Ugotowany makaron delikatnie wymieszać z pokrojonymi w drobne kosteczki warzywami. Do wszystkiego dodać przyprawy - według własnego uznania i odstawić do lodówki, żeby się przegryzła.
Jak podawać?
Najlepiej na zimno.
Uwagi:
Można do niej dodawać różne inne warzywa, których ja nie dodałam. Sałatka jest banalnie prosta, szybka jeśli chodzi o przygotowanie i smaczna. Wymyśliłam ją na poczekaniu i okazało się, że trafiła w gust mojej rodziny.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnio dużo |
Autor | Nina |