Składniki:
- główka sałaty,
- duży zielony ogórek,
- puszka ananasów,
- duża pora,
- sos sałatkowy francuski lub koperkowo-ziołowy(Knorr),
- 2 filety z kurczaka.
Jak przyrządzić?
Sałatę umyć, osączyć z wody i porwać na małe kawałki. Ogórka pokroić w kostkę, to samo zrobić z ananasami, pora cieniutko posiekać, sos przygotować według instrukcji na opakowaniu, mięso pokroić w nieduże kawałki i usmażyc a następnie pokroić jeszcze na paseczki o szerokości ok. 1 cm. Wszystko razem wymieszać i pozostawić na 15 minut, mięso dodać do sałatki tuż przed podaniem.
Uwagi:
Podczas smażenia filety można posypać sezamem...
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3-4 |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Gosia |