Sałatka tuńczykowo-jajowa

Przepis kulinarny

Składniki:

- dwie puszki tuńczyka w sosie własnym i jedna w oleju;
- 10 jajek;
- cebula;
- majonez;
- 30 dkg sera żółtego;
- sól i pieprz do smaku.

Jak przyrządzić?

SAŁATKA JEST WARSTWOWA (NIE MIESZAMY JEJ).
Gotujemy jajka; ucieramy same białka na grubej tarce to samo robimy z połową sera żółtego; następnie mieszamy ze sobą tuńczyki w osobnej miseczce i połowe nakładamy na ser; cebule drobno kroimy i k.ładziemy na tuńczyk; solimy i pieprzymy;następnie dajemy majonez tak abe pokryć całą powierzchnię; nakładamy kolejne warstwy najpierw ser potem tuńczyk i majonez; na koniec żółtka trzemy na drobnej tarce, tworzą one ostatnią warstwe; powierzchu jeszcze solimy i pieprzymy.

Potrzebne przybory:

Tarka i półmisek.

Jak podawać?

Najlepiej z chlebem i wędliną drobiową.

Uwagi:

Sałatka jest warstwowa nie mieszamy jej. Najlepiej podawa z chlebem i z wędliną.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje15
Przybliżony koszt16 zł
Autorjustyska

Sałatka tuńczykowo-jajowa: Podobne przepisy

Sałatka tuńczykowo-jajowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy