Składniki:
- ziemniaki - ile tylko zechcesz,
- śmietana - jaką lubisz,
- cebula - ile lubisz,
- pieprz, sól.
Jak przyrządzić?
Obrane ziemniaki pokrój w talarki lub podłużne ćwiartki, usmaż na patelni na soczyście złoty kolor. Jeśli chodzi o nie, to wszystko :) Teraz sos (najlepiej robić go, kiedy ziemniaki się smażą) - cebulę pokrój w kosteczkę - grubą, drobną - jaką wolisz i wrzuć ją do śmietany. Śmietanę nieco posól i dodaj duuuużo pieprzu, wszystko dokładnie wymieszaj. Usmażone ziemniaki jedz maczając je w sosie. Nie polewaj ich sosem , bo zrobią się "rozlazłe". Smacznego.
Uwagi:
Bardzo lubię ten przepis. Dziś zamiast cebuli, której mi zabrakło, wypróbowałam natkę pietruszki i też było super. Dodałam jeszcze odrobinę soku z cytryny.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Justyśka |