Składniki:
- 3 szklanki mąki,
- 1 kostka margaryny,
- 3 łyżki cukru,
- 5 żółtek,
- 3 łyżeczki proszku do pieczenie,
- 2 łyżeczki kakao,
- 1 kg twarogu tłustego,
- 1 jajko,
- budyń śmietankowy,
- 1/2 szklanki cukru pudru,
- 1/2 kostki masła lub innego tłuszczu,
- 1 puszka brzoskwiń,
- 1 szklanka cukru pudru,
- 1 szklanka maku,
- 5 białek,
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej,
- 1 opakowanie wiórków kokosowych,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Jak przyrządzić?
I warstwa - ciasto:
- 3 szklanki mąki,
- 1 kostka margaryny,
- 3 łyżki cukru,
- 5 żółtek,
- 3 łyżeczki proszku do pieczenie,
- 2 łyżeczki kakao,
- 1/3 ciasta zamrozić,
- resztę włożyć na godzinę do lodówki, po czym wyłożyć na blaszkę.II warstwa- serowa1 kg twarogu tłustego1 jajkobudyń śmietankowy1/2 szklanki cukru pudru1/2 kostki masła lub innego tłuszczuWszystkie składniki utrzeć na puszystą masę i wyłożyć na ciasto.III warstwa- brzoskwiniowa1 puszka brzoskwińBrzoskwinie odcedzić i pokroić w plastry, ułożyć na warstwie serowej.IV warstwa- makowo- kokosowa1 szklanka cukru pudru1 szklanka maku5 białek1 łyżeczka mąki ziemniaczanej1 opakowanie wiórków kokosowych1 łyżeczka proszku do pieczeniaBiałka ubić na sztywną pianę z cukrem, dodać pozostałe składniki- lekko wszystko wymieszać łyżką. Wyłożyć na brzoskwinie.Na masę makowo-kokosową zetrzeć na grubych oczkach zamrożone ciasto.Całość piec ok. 1 godz.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Autor | KASIA |