Składniki:
- kulka mozzarelli,
- ok. 15 dorodnych truskawek,
- sloiczek korniszonow,
- ok. 15 czarnych oliwek,
- owoc galki muszkatolowej do starcia,
- wykalaczki,
- liscie salaty do dekoracji.
Jak przyrządzić?
Wszysko myjemy co trzeba umyc. ;-) Oliwki, truskawki kroimy na pol. Mozzarelle kroimy w kawalki badz recznie dzielimy. Na wielki talerz badz polmisek kaldziemy liscie salaty a na to kladziemy koreczki skladajace sie z nadzianego na wykalaczke kawalka mozzarelli, pol truskawki, oliwki i korniszonka. Wszystko oproszamy swiezo starta galka.
Uwagi:
Uwazac na to zebt nadziewajac skladniki nie wkaldac mozzarelli na sam spod bo jest bardzo miekka i moze sie uszkodzic.Dla lepszego efektu kolorystycznego mozna zmienic kolejnosc nadziewanych skladnikow.doskonale do bialego wina renskiego i do bialego pieczywa. Albo takze jako lunch na upaly.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 30 korków |
Kaloryczność | mało |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Sorbonne |