Koreczki z mozzarellą i truskawką w gałce muszkatołowej

Przepis kulinarny

Składniki:

- kulka mozzarelli,
- ok. 15 dorodnych truskawek,
- sloiczek korniszonow,
- ok. 15 czarnych oliwek,
- owoc galki muszkatolowej do starcia,
- wykalaczki,
- liscie salaty do dekoracji.

Jak przyrządzić?

Wszysko myjemy co trzeba umyc. ;-) Oliwki, truskawki kroimy na pol. Mozzarelle kroimy w kawalki badz recznie dzielimy. Na wielki talerz badz polmisek kaldziemy liscie salaty a na to kladziemy koreczki skladajace sie z nadzianego na wykalaczke kawalka mozzarelli, pol truskawki, oliwki i korniszonka. Wszystko oproszamy swiezo starta galka.

Uwagi:

Uwazac na to zebt nadziewajac skladniki nie wkaldac mozzarelli na sam spod bo jest bardzo miekka i moze sie uszkodzic.Dla lepszego efektu kolorystycznego mozna zmienic kolejnosc nadziewanych skladnikow.doskonale do bialego wina renskiego i do bialego pieczywa. Albo takze jako lunch na upaly.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje30 korków
Kalorycznośćmało
Przybliżony koszt15 zł
AutorSorbonne

Koreczki z mozzarellą i truskawką w gałce muszkatołowej: Podobne przepisy

Koreczki z mozzarellą i truskawką w gałce muszkatołowej: wypróbuj również

Powiązane Tematy