Składniki:
Ciasto:
- 3 szkl. mąki,
- 1 kostka masła,
- 1 szklanka cukru,
- cukier waniliowy,
- 5 zoltek truskawki,
- pianka,
- 5 bialek,
- szklanka cukru,
- 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej,
- 1/4 szkl maki pszennej,
- 3 zoltka.
Kruszonka:
- 1/4 kostki masla,
- 1/2 szklanka cukru,
- maka pszenna i ziemniaczana.
Jak przyrządzić?
1 kostkę masla utrzec na pulchna mase z cukrem i zoltkami, dodac make i zarobic, upiec na zloty kolor. 20 min. po upieczeniu na ciasto ulozyc truskawki. Skladniki pianki ubic jak na biszkopt i wylozyc na truskawki. Kruszonke z podanych skladnikow zagniesc. Maki dodac, az powstanie kruszonka i posypac ciasto. Wstawic do piekarnika na sama gore na 25 min.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 70 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Agata |