Składniki:
Ciasto:
- 6 żółtek,
- 1 szkl. cukru,
- 1 kos. margaryny,
- 30 dag mąki,
- 5 łyżek gestej śmietany lub jogurtu naturalnego,
- 2 łyżki kakao,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- dżem lub powidła.
Kokos:
- 6 białek,
- 1 szkl. cukru,
- 20 dag kokosu.
Jak przyrządzić?
Margarynę ucierać z cukrem, dodawać żółtka i resztę składników. Wyrobić ciasto i wyłożyc na blachę. Ciasto posmarować dżemem. Białka ubić na sztywną pianę, dodać kokos. Dokładnie wymieszać. Wyłożyć na ciasto. Piec 40 minut w średnionagrzanym piekarniku.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 70 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Barbara |