Składniki:
2 duże pory, 4 jajka ugotowane na twardo, łyżeczka musztardy, 2 łyżki majonezu, śmietana (ile potrzeba), sól i pieprz.
Jak przyrządzić?
Pory pokroić w cieniutki talarki, zalać gorącą wodą do sparzenia. Zostawić do wystudzenia. Odcisnąć sok z porów, dodać pokrojone w kosteczkę ugotowane białka jajek, dodać majonez, smietanę i musztardę, posolić i popieprzyć. Na koniec dodać pokruszone żółtka jajek i wymieszać. Spożywać po ok. 20 min., kiedy smaki wszytskich składników przenikną się. Skłądniki i przygotowanie proste, ale efekt naprawdę rewelacyjny!!! polecam:)
Potrzebne przybory:
Nóż, durszlak, miska, łyżka
Jak podawać?
Najładniej wygląda w szklanej misie, posypana szczypiorkiem.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 4 zł |
Autor | Karolinka |