Składniki:
- 3 paczki herbatników
- 1 puszka mleka skondesowanego słodzonego
- 20 dag łuskanych włoskich orzechów
- 1/2 l smietanki 36%
- 1/2 kg truskawek /w sezonie/ lub 4 banany
- galaretka czerwona do truskawek, żółta do bananów
Jak przyrządzić?
Mleko gotować w puszce 3 godz., dobrze schłodzić przed otwarciem, prostokatną blaszkę wyłożyć herbatnikami, na to wylać karmel, posypac pokruszonymi orzechami, banany pokroić w plastry i położyć na orzechach, śmietanę ubić i wlać do niej schłodzoną żółtą galaretkę, wylać na banany.
Dobrze schłodzić całość w lodówce.
Jak podawać?
Pokrojoną w kwadraty z dobrą kawką!
Uwagi:
To ciasteczko jest naprawde wspaniałe!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Perełka |