Sk艂adniki:
- 20 dkg szynki konserwowej
- papryka czerwona
- kukurydza w puszce
- fasola czerwona w puszce
- seler konserwowy (s艂oiczek)
- puszka ananasa
- 6 jajek
- majonez
- por
Jak przyrz膮dzi膰?
Szynk臋, papryk臋, ananasy pokroi膰 w kostk臋 a jajka w 膰wiartki.
W szklanym naczyniu z p艂askim dnem uk艂adamy warstwami w kolejno艣ci: szynka, papryka, kukurydza (ods膮czona), fasola czerwona (ods膮czona), seler, ananas, jajka. Smarujemy powierzchni臋 majonezem i przybieramy pokrojonym w paseczki porem.
Uwagi:
Mo偶na po艂o偶y膰 jeszcze jedn膮 warstw臋 papryki czerwonej na warstw臋 z ananasem.
Kategoria dania | Sa艂atki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | Taaga20 |