Składniki:
- 20 dkg szynki konserwowej
- papryka czerwona
- kukurydza w puszce
- fasola czerwona w puszce
- seler konserwowy (słoiczek)
- puszka ananasa
- 6 jajek
- majonez
- por
Jak przyrządzić?
Szynkę, paprykę, ananasy pokroić w kostkę a jajka w ćwiartki.
W szklanym naczyniu z płaskim dnem układamy warstwami w kolejności: szynka, papryka, kukurydza (odsączona), fasola czerwona (odsączona), seler, ananas, jajka. Smarujemy powierzchnię majonezem i przybieramy pokrojonym w paseczki porem.
Uwagi:
Można położyć jeszcze jedną warstwę papryki czerwonej na warstwę z ananasem.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Taaga20 |