Składniki:
Ciasto biszkopt:
- 4 jajka
- 1 szklanka mąki
- niepełna szklanka cukru
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżka octu
Masa:
- mąka karpatka
- pół litra mleka
- 20 dag margaryny
Posypka:
- łyżka oleju
- paczka wiórków kokosowych
- 2 łyżki cukru
Jak przyrządzić?
CIASTO: Odzielić żółtka i białka. Do żółtek dodać proszek do pieczenia, ocet i wymieszać. Białka ubić z cukrem. Dodać pianę z żółtek, a następnie mąkę. Piec 30 min w 220 stopniach.
MASA: przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Wylać na ciasto.
POSYPKA: Usmażyć wiórki z cukrem na złocisty kolor. Rozsypać na masę.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Stokrotka |