Szarlotka w wersji nowoczesnej – pięć praktycznych przepisów w pigułce
DAMIESA • dawno temuChyba każdy z nas lubi szarlotkę. Jej wyśmienity smak i miękka postać sprawia, że trudno się oprzeć pokusie jej skosztowania. A jak już się raz zacznie, to nie można przestać, bo szarlotka to tenrodzaj ciasta, na które apetyt rośnie w miarę jedzenia.
Mnie szarlotka przywodzi szereg wspomnień z dzieciństwa, dlatego chyba pozostanę fanką tego ciasta na długie lata. Jej słodki zapach, przenosi mnie w sielskie czasy, więc pewnie dlatego lubię tak czesto po nią sięgać, na chwilę rozmarzając się w trakcie jej degustacji.
Jak przyrządzić smaczną szarlotkę? Dziś przedstawiamy Wam kilka przepisów na upichcenie tego pysznego ciasta:
Ciekawą propozycją jest przepis na szarlotkę z płatkami kukurydzianymi – Mniam Mniam
Dla pasjonatów kulinarnych eksperymentów, warto spróbować mixu murzynek+szarlotka – Przy kuchennym stole
A może macie ochotę na spróbowanie szarlotki z budyniem? – Moje wypieki
Fanom tego ciasta w wersji mega-soft polecamy szarlotkę z pianką i kruszonką – Kuchareczka
Alternatywę dla tradycyjnych jabłeczników, stanowi szarlotka z orzechami i polewą z toffi – Kuchnia Agaty
Nie wiem jak Wy, ale ja mam ochotę wypróbować wszystkie te przepisy, więc już zabieram się do roboty!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze