Składniki:
- 3 płaskie, stołowe łyżki majonezu
- ząbek czosnku
- olej
- ocet winny
- sporo bazylii i oregano
- można dodać odrobinę soku z cytryny
- odrobina soli do smaku
Jak przyrządzić?
Majonez nałożyć do szklanki, dodać olej i ocet winny (dodawać tyle, aby sos był dość rzadki) (ja lubie duzo octu ), wycisnąć czosnek, dodać ziółka i kropelkę soku z cytryny, ciut posolić i lać do sałatki! :)
Potrzebne przybory:
Szklanka, łyżka
Jak podawać?
Najlepiej smakuje z pokrojoną kapustą pekińska lub świeża, poszarpaną sałatą...mmmm... pycha :)
Uwagi:
Jak ktoś nie lubi czosnku - nie ma przymusu
Kategoria dania | Sosy |
---|---|
Czas przygotowania | 3 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Kaloryczność | niska |
Autor | Groobazz |