Składniki:
Śmietana 18% - najlepiej Zott, koperek, trzy ząbki czosnku, łyżka majonezu, drobno starkowany i odciśnięty z wody ogórek, sól, pieprz - koniecznie grubo mielony.
Jak przyrządzić?
Do śmietany dodajemy łyżkę majonezu, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany koperek. Dodajemy do smaku sól i pieprz. Na koniec ogórek (świeży, konserwowy lub kiszony) starkowany na jarzynówce i odciśnięty z wody.
Potrzebne przybory:
łyżka, praska do czosnku, nóż
Jak podawać?
Na zimno.
Uwagi:
Najlepszy do mięs z grilla.
Kategoria dania | Sosy |
---|---|
Czas przygotowania | 3 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5 |
Kaloryczność | ?????? |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Picia |