Składniki:
400 g mięsa, 4 pomidory, duża cebula lub dwie (jak kto lubi), 2 ząbki czosnku, 3 ogórki kiszone, mała papryka, bazylia, oregano, curry, papryka słodka i ostra, majeranek, sól, pieprz, olej, ryż
Jak przyrządzić?
Pokroić mięso w drobne kawałeczki, przyprawić solą, pierzem, oregano, curry, bazylią, majerankiem. Obrać czosnek i rozgnieść. Natrzeć nim mięso i pozostawić na godzinkę, żeby nabrało aromatu. Następnie na rozgrzany olej wrzucić mięso wraz z pokrojoną w kosteczkę papryką. Gdy już zacznie się rumienić, dorzucić pokrojoną cebulę. W chwili kiedy cebula się zeszkli, dorzucić obrane ze skórki i pokrojone pomidory wraz z pokrojonymi ogórkami. Następnie przykryć przykrywką. Co jakiś czas zaglądać i sprawdzać, czy pomidory się rozgotowały. Można troszkę podlać wodą. Ugotować ryż i nałożyć na niego sos. Życzę smacznego:)))
Jak podawać?
Z ryżem.
Kategoria dania | Sosy |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | jerycho |