Składniki:
5 jajek, 2 ząbki czosnku, zielenina (bazylia lub pietruszka lub szczypiorek), kawałek wędliny, kawałek żółtego sera, 2 czubate łyżki majonezu, łyżeczka musztardy, mały kawałek czerwonej papryki, vegeta
Jak przyrządzić?
Jajka ugotować na twardo, obrać, zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę lub drobniutko posiekać. Zieleninę posiekać. Wędlinę i ser zetrzeć na tarce lub drobno pokroić. Paprykę pokroić w drobniuteńką kosteczkę. Dodać majonez, musztardę i doprawić vegetą. Wymieszać. Jeśli masa będzie zbyt sucha, dodać jeszcze majonezu.
Potrzebne przybory:
miska, deska, tarka, garnek
Jak podawać?
Na bułce, chlebie.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Zielonogórzanka |