Moja pasta jajeczna - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

5 jajek, 2 ząbki czosnku, zielenina (bazylia lub pietruszka lub szczypiorek), kawałek wędliny, kawałek żółtego sera, 2 czubate łyżki majonezu, łyżeczka musztardy, mały kawałek czerwonej papryki, vegeta

Jak przyrządzić?

Jajka ugotować na twardo, obrać, zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę lub drobniutko posiekać. Zieleninę posiekać. Wędlinę i ser zetrzeć na tarce lub drobno pokroić. Paprykę pokroić w drobniuteńką kosteczkę. Dodać majonez, musztardę i doprawić vegetą. Wymieszać. Jeśli masa będzie zbyt sucha, dodać jeszcze majonezu.

Potrzebne przybory:

miska, deska, tarka, garnek

Jak podawać?

Na bułce, chlebie.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Trudnośćprosty
AutorZielonogórzanka

Moja pasta jajeczna: Podobne przepisy

Moja pasta jajeczna: wypróbuj również

Powiązane Tematy