Ryż z warzywami - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

3 woreczki ryżu, mieszanka warzywna lub chińska (mrożonka), kostka rosołowa, curry, cebula, olej

Jak przyrządzić?

Ryż ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki curry. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mieszankę warzywną - nie trzeba wcześniej rozmrażać. Dodać pokrojoną cebulę. Kostkę rosołową rozpuścić w szklance wody i zalać nią warzywa. Dodać curry. Doprawić solą i pieprzem. Dusić, aż warzywa będą miękkie i nie będzie wody na patelni. Odstawić z ognia. Dodać ryż i dobrze wymieszać. Przykryć na około 5 minut.

Jak podawać?

Podawać na gorąco. Może być też dodatkiem do mięs.

Uwagi:

Ryż można zastąpić makaronem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania35 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
AutorNiunia

Ryż z warzywami: Podobne przepisy

Ryż z warzywami: wypróbuj również

Powiązane Tematy