Składniki:
40 dag kiełbasek drobiowych,
duża cebula,
3-4 ząbki czosnku,
keczup łagodny lub pikantny (wg uznania), papryka w proszku (ostra dla ostrych, słodka dla łagodnych),
kostka margaryny
Jak przyrządzić?
Kiełbaski pokroić w plasterki, posypać papryką i dobrze wymieszać. Wrzucić na patelnię z rozgrzaną margaryną i podsmażyć. Cebulę pokroić w kostkę i w osobnym rondelku zeszklić na margarynie. Czosnek drobno posiekać i wrzucić do cebulki, niech się razem podsmażą. Do cebulki i czosnku wlać keczup (ilość dowolna - ja lubię dużo). Poczekać, aż keczup się zagotuję (można dodać łyżkę ostrej musztardy, ale kolor się zmieni na mniej apetyczny). Zagotowany sosik przelać na patelnię z kiełbaskami i smażyć razem ok. 10 minut, żeby kiełbaski nabrały smaku sosu.
Jak podawać?
Podawać na gorąco z chlebkiem lub bułeczkami.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 2-3 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Kaha |