Składniki:
starte ziemniaki ok. 1 kg, jajko, sól, starta 1 cebula, 2 łyżki stołowe mąki, kiełbasa śląska, podwawelska lub myśliwska, ser żółty, keczup, przyprawy wedle uznania, olej do smażenia
Jak przyrządzić?
Wszystkie składniki wymieszać i usmażyć placki. Na gorące placki położyć pokrojoną w plasterki kiełbasę (jeżeli ktoś uzna za smaczniejsze, plasterki kiełbasy można obsmażyć), przykryć plastrem sera żółtego, delikatnie polać keczupem, posypać przyprawami i przykryć następnym plackiem - i gotowe. Życzę smacznego!
Uwagi:
Podałam to niespodziewanym gościom i nie mogli wyjść z podziwu, że takie proste, a inne i smaczne.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Kati |