Składniki:
40 dag mąki, 10 dag cukru pudru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 kostka margaryny, 4 żółtka.
Nadzienie: 1 śmietana, 3 łyżki kakao, 1 szklanka cukru, 1 łyżeczka masła
Jak przyrządzić?
Składniki ciasta wyrobić, włożyć w małe foremki babeczek, uformować. Piec 15-20 min na jasnozłoty kolor. Śmietanę z cukrem i kakao gotować ok. 3 min, na koniec dodać 1 łyżeczkę masła, przestudzić. Wlewać po łyżeczce do upieczonych babeczek. Można dołożyć kawałki owoców. Smacznego.
Uwagi:
Można w zależności od smaku dołożyć krem maślany lub bitą śmietanę.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | średni |
Autor | grażyna |