Składniki:
4 piersi z kurczaka, duża puszka gruszek w syropie, 2 opakowania twarożku ziołowego, pieprz, sól, olej do smażenia
Jak przyrządzić?
Kurczaka obsmażyć na rumiano z każdej strony, później zmniejszyć ogień i zalać syropem z osączonych gruszek. Dusić 30 min. Wyjąć kurczaka z syropu, dołożyć twarożek do syropu, doprawić solą i pieprzem i mieszając, zagotować. Włożyć z powrotem kurczaka i wszystko razem zagotować. Mięso przed smażeniem oprószyć solą i pieprzem i przygotowywać w garnku. SMACZNEGO.
Jak podawać?
Podawać z krokietami z ziemniaków. polać sosem i gorącymi gruszkami pozostałymi z syropu.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | kasia |