Składniki:
3 białe części pora,
puszka kukurydzy,
puszka groszku,
5 jaj,
20 dag sera żółtego startego na tarce o grubych oczkach,
majonez,
łyżka musztardy
sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Pora umyć, pokroić w cieniutkie półtalarki, posolić umiarkowanie i odstawić w kąt. W tym czasie już gotują się jajka, a my otwieramy puszki i odlewamy z nich wodnisty wsad. Dodajemy zawartość puszek do pora, jajka kroimy w kostkę i dorzucamy do całości razem ze startym serem. Mieszamy sałatkę z majonezem i musztardą, pieprzymy, ale już nie dodajemy soli. Sałatka musi poleżakować w lodówce co najmniej ok. godziny, wtedy jest prawidłowo przegryziona. Polecam!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | magdalenazet |