Sałatka porowa (autor magdalenazet)

Przepis kulinarny

Składniki:

3 białe części pora,
puszka kukurydzy,
puszka groszku,
5 jaj,
20 dag sera żółtego startego na tarce o grubych oczkach,
majonez,
łyżka musztardy
sól, pieprz

Jak przyrządzić?

Pora umyć, pokroić w cieniutkie półtalarki, posolić umiarkowanie i odstawić w kąt. W tym czasie już gotują się jajka, a my otwieramy puszki i odlewamy z nich wodnisty wsad. Dodajemy zawartość puszek do pora, jajka kroimy w kostkę i dorzucamy do całości razem ze startym serem. Mieszamy sałatkę z majonezem i musztardą, pieprzymy, ale już nie dodajemy soli. Sałatka musi poleżakować w lodówce co najmniej ok. godziny, wtedy jest prawidłowo przegryziona. Polecam!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Autormagdalenazet

Sałatka porowa (autor magdalenazet): Podobne przepisy

Sałatka porowa (autor magdalenazet): wypróbuj również

Powiązane Tematy