Barszcz biały śledziowy

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kg śledzi z mleczem, dwie cebule, śmietana, ocet, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie, ziemniaki.

Jak przyrządzić?

Zagotować wodę z przyprawami, cebulą i octem (ok. 5 min), ostudzić i zalać śledzie, uprzednio odzielając mlecze. Tak trzymać 24 godz. Następnie wyjąć śledzie, cebulę i odłożyć na bok do półmiska, a do zalewy wlać śmietanę i całość dobrze wymieszać (przede wszystkim dobrze wymieszać mlecze). Teraz dodajemy śledzie i cebulę. Podajemy w wazie na zimno. Odzielnie podajemy gorące ugotowane ziemniaki w dużych kawałkach.

Jak podawać?

Barszcz na zimno z gorącymi kartoflami.

Uwagi:

Spróbujcie - rewelacja.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Porcje6
Przybliżony koszt15 zł
Autorwiarus

Barszcz biały śledziowy: Podobne przepisy

Barszcz biały śledziowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy