Składniki:
Na kuleczki:
0,5 kg mięsa mielonego,
jajko,
sól, pieprz,
bułka tarta.
Na sos:
1 kg cebuli,
1 kg pieczarek,
margaryna,
sos pomidorowy (w przepisie, który dostałam, był keczup, ale ja zamieniłam to na sos pomidorowy),
przyprawy wg własnego uznania
Jak przyrządzić?
Składniki zagnieść i formować malutkie kuleczki, obtoczyć w bułce tartej. Ugotować w osolonej wodzie (aż wypłyną). Cebulę pokroić w półtalarki i udusić na margarynie (nie zesmażyć). Pieczarki obrać i pokroić w plasterki, poddusić osobno na margarynie. Kiedy pieczarki bedą już gotowe, dodać cebulę, sos pomidorowy oraz mięsne kuleczki i wszystko razem poddusić kilka minut.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | monaura |