Składniki:
Kilka kromek chleba (może być czerstwy), tyle samo małych ząbków czosnku, żółty ser, wędlina, sałata, pomidor
Jak przyrządzić?
Kromki nakłuć nożem. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Czosnek powtykać w dziurki w kromkach, po jednym ząbku do każdej. Wszystko owinąć folią i włożyć do nagrzanego do 150 st. piekarnika i zapiekać, aż czosnek puści aromat. Uwaga! Nie przypalić chleba. Wyśmienite też z grilla.
Potrzebne przybory:
ostry nożyk, folia aluminiowa
Jak podawać?
Jeszcze ciepłe.
Uwagi:
Jak chleb będzie miękki, wyjąć z piekarnika, poczekać, aż przestygnie, i odwinąć z folii. Reszta dodatków według uznania, do środka można też dać ser.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | ZIELONOGÓRZANKA |