Składniki:
0,5 kg karczku bez kości,
0,5 kg łopatki wieprzowej bez kości,
3 cebule,
1 papryka zielona,
3 pomidory,
łyżeczka ostrej papryki w proszku,
sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Następnie dodać paprykę w proszku i łyżeczkę wody, wymieszać. Do tego dodać mięso pokrojone w 3-centymetrową kostkę. Dusić ok. 30 min. Paprykę umyć, wyczyścić i pokroić w kostkę, dodać do mięsa, dusić ok. 10 min i następnie dodać pomidory pokrojone w kostkę, sól, pieprz i dusić ok. 10 min. Całe danie powinno być gotowane ok. 50 min, ale to zależy od mięsa.
Uwagi:
Najlepiej gotować w głębokiej patelni, w garnku może się przypalić.Podawać z ryżem lub grzankami czosnkowymi.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudność | średni |
Autor | Ola12 |