Sk艂adniki:
ok. 1 kg poledwiczki wieprzowej, plasterki boczku wedzonego, 2 pomidory, 50 dag kremowki, 2 zabki czosnku, 3 lyzki ketchupu, 2 lyzki koncentratu pomidorowego, slodka papryka w proszku, pieprz, sol, moze byc chili, tarta bulka, 2 lyzki masla
Jak przyrz膮dzi膰?
Poledwiczke pokroj na 12 medalionow. Kazdy zawin w plasterek boczku. Forme posmaruj tluszczem, uloz w niej medaliony.
Pomidory pokroj w kostke. Smietane zagotuj, dodaj ketchup, koncentrat pomidorowy, posiekany czosnek. Dodaj przyprawy. Wrzuc kostki pomidora.
Sosem polej medaliony.
Skladniki w formie posyp bulaka tarta i obloz kawalkami masla. Zapiekaj 45-50 min w temperaturze 175掳C. Danie mozesz udekorowac rozmarynem lub pietruszka. Podawaj na goraco bezposrednio po przyrzadzeniu.
Uwagi:
Danie najlepiej smakuje z ziemniakami i zielona salata.
Kategoria dania | Dania g艂贸wne |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 12 |
Przybli偶ony koszt | 35 z艂 |
Autor | Magdalena |