Składniki:
0,5 kg podgardla lub pachwiny surowej, 0,5 kg podgardla lub pachwiny wędzonej, 3-4 ząbki czosnku, sól, pieprz, majeranek, 0,2 kg wątróbki wieprzowej.
Jak przyrządzić?
Surowe mięso sparzyć. Zmielić wszystkie składniki w maszynce do mielenia mięsa. Doprawić do smaku. Dokładnie wymieszać. Wyłożyć do wysmarowanej i wysypanej tartą bułką formy. Zapiekać około 50 minut w temperaturze 200 stopni C.
Potrzebne przybory:
nóż, maszynka do mielenia mięsa, forma do pieczenia, deska do krojenia
Jak podawać?
najlepiej po ostygnięciu rozsmarowany na chlebie. Smacznego.
Uwagi:
Moja rodzina woli ten pasztet bardziej od najlepszej szynki. Jest dosyć tani i robi się go stosunkowo szybko.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 150 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | ANNA |