Składniki:
0,5 kg ziemniaków,
3 duże pomidory,
150 dag zółtego sera,
szczypiorek,
bazylia,
oregano,
5 łyżek oleju słonecznikowego.
Jak przyrządzić?
Ziemniaki obieramy i gotujemy na pół twardo, czyli ok. 13 min. Następnie kroimy je w trzycentymetrowe plastry, pomidory obieramy ze skórki, kroimy na cienkie plasteki, ser żółty trzeba zetrzec na grubej tarce, a szczypiorek drobniutko posiekać. Pokrojone ziemniaki lekko namaszczamy olejem, na to układamy pomidory, posypujemy szczypiorkiem, serem i przyprawami. Pieczemy w lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym przez 10 min.
Uwagi:
Naprawdę rewelacyjne, polecam ;)
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Kaloryczność | średna |
Autor | uxus |