Egzotyczne ragout z indyka

Przepis kulinarny

Składniki:

- 400 g piersi indyka- 400 g ugotowanego ryżu- puszka (425 ml) mango lub świeże mango- puszka (425 ml) cocktailu owocowego- wiórki kokosowe- sos sojowy (ok. łyżeczki)- curry- rozmarynek- pieprz- olej sezamowy lub sojowy

Jak przyrządzić?

- Mięso pokroić w kostkę (ok. 2 cm). Połowę soku wymieszać z przyprawami i wiórkami kokosowymi (w dowolnym stosunku) i marynować w tym mięso przez przynajmniej pół godziny (lepiej dłużej).- Olej rozgrzać w woku lub w wysokiej patelni, osączone mięso wysmażyć w małych porcjach. Zmniejszyć ogień, dodać marynadę, owoce i pozostały sok, gotować przez kilka minut, na końcu dodać ryż. Jeśli sos jest za gęsty lub za słodki, dodać trochę wody.

Potrzebne przybory:

Otwieracz do puszek ;-)

Uwagi:

- Jeśli komuś jest to zaaaaaa owocowe: można także dodać cebulkę wiosenną i drobo posiekane świeże chili.- Zamiast mango i cocktailu owocowego można także użyć np. brzoskwiń, gruszek czy mandarynek z puszki.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćniska
AutorEvil_Princess

Egzotyczne ragout z indyka: Podobne przepisy

Egzotyczne ragout z indyka: wypróbuj również

Powiązane Tematy