Składniki:
1 kg udźca z indyka bez kości
:marynata: 3/4 szkl oleju, 5 łyżek ciemnego sosu sojowego, 4 cabule pokrojone w krążki, 4 posiekane ząbki czosnku, 2 łyżeczki curry, 250 ml ketchupu łagodnego, 10 dag rodzynek
Jak przyrządzić?
Mięsko pokroić w dużą kostkę i wymieszać z przygotowaną marynatą (najlepiej od razu w naczyniu żaroodpornym, w którym będziemy piekli naszego indyka). Odstawić na noc do lodówki.
Potrzebne przybory:
Naczynie żaroodporne z przykrywką,ostry noż, deska i łyżka.
Jak podawać?
Najlepiej smakuje z ryżem i jakąś lekką surówką.
Uwagi:
Można dodać mały koncentrat pomidorowy.
Piec pod przykryciem około 2 godziny.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 120 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5-6 |
Autor | martika |