Wątróbka z pieczarkami

Przepis kulinarny

Składniki:

- 0,5 kg watróbki drobiowej,
- 0,5 kg pieczarek,
- 1 cebula,
- sól, pieprz,
- mąka.

Jak przyrządzić?

Wątróbkę drobiową około 0,5 kg oczyścić, tyle samo pieczarek umyć i pokroić w plasterki. Na osobnej patelni podsmażyć cebulę, do niej dodać pieczarki, smażyć ale nie pozwolić by woda wyparowała. Na innej patelni obsmazyć wcześniej obtoczoną w mące wątrobkę. Gdy się zrumieni dodać pieczarki wraz z z wodą którą były tak uprzejme z siebie wydalić. Wszystko razem wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. można dolać odrobinkę wody aby smakowitego sosiku było jak najwięcej. Podawać z ziemniaczkami. SMACZNEGO!

Potrzebne przybory:

Nóż, 2 patelnie.

Jak podawać?

Z ziemniaczkami.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
AutorHania

Wątróbka z pieczarkami: Podobne przepisy

Wątróbka z pieczarkami: wypróbuj również

Powiązane Tematy