Składniki:
- 0,5 kg watróbki drobiowej,
- 0,5 kg pieczarek,
- 1 cebula,
- sól, pieprz,
- mąka.
Jak przyrządzić?
Wątróbkę drobiową około 0,5 kg oczyścić, tyle samo pieczarek umyć i pokroić w plasterki. Na osobnej patelni podsmażyć cebulę, do niej dodać pieczarki, smażyć ale nie pozwolić by woda wyparowała. Na innej patelni obsmazyć wcześniej obtoczoną w mące wątrobkę. Gdy się zrumieni dodać pieczarki wraz z z wodą którą były tak uprzejme z siebie wydalić. Wszystko razem wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. można dolać odrobinkę wody aby smakowitego sosiku było jak najwięcej. Podawać z ziemniaczkami. SMACZNEGO!
Potrzebne przybory:
Nóż, 2 patelnie.
Jak podawać?
Z ziemniaczkami.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | Hania |