Składniki:
3-4 filety kurczaka, 2 marchewki, 1-2 pietruszka korzeń, 1 seler, 1 por, 4-5 łyżeczek koncentratu pomidorowego
przyprawy: bazylia, estragon (dużo), kostka rosołowa knorr, może być również rozmaryn, przyprawa do kurczaka, pieprz, sól, trochę papryki.
Jak przyrządzić?
Filety ugotować w całości, wywar zostawić do sosu, po ugotowaniu pokroić na kostkę i podsmażyc na oliwie lub margarynie, po kolei dodawać przyprawy według smaku.
Warzywa: pokroić na niezbyt cienkie paseczki. Jeżeli marchew jest długa to mozna ją podzielić na częsci (inne warzywa również),ugotować i trochę posolic, po ugotowaniu odcedzić je i dodać do podsmażonego kurczaka, dusic przez ok. 20 min., na koniec dodać koncentrat. Można zaciągnąć mąka ale niekoniecznie. Smacznego.
Jak podawać?
potrawę podawać z ryżem
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | średni |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | biedron@ |