Składniki:
*1 opakowanie makaronu ryżowego
*1 puszka sałatki meksykańskiej
*1 puszka tuńczyka w dużych kawałkach w sosie własnym
*1 ogórek zielony
*2 średnie pomidory (bez pestek !!)
*zielona pietruszka
*sól
*pieprz
*2 łyżki majonezu
*1 łyżka kwaśnej śmietany
Jak przyrządzić?
Przygotowujemy według przepisu makaron, następnie kroimy pomidory i ogórka w kosteczkę, odcedzamy sałatkę meksykańską na durszlaku i odcedzamy tuńczyka. Kroimy pietruszkę drobno. Makaron musi być zimny. Makaron po przygotowaniu i po pokrojeniu go, aby nie był zbyt długi przyprawiamy solą i pieprzem. Wrzucamy resztę składników i dodajemy śmietanę i majonez. Koniec!
Smacznego!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 8 porcji |
Kaloryczność | średnio |
Przybliżony koszt | 14 zł |
Autor | Marta |