Składniki:
- 1 duży filet z kurczaka,
- 2 łyżeczki imbiru,
- 2 opakowania mrożonej mieszanki chińskiej,
- makaron sojowy lub ryżowy (cieniutkie nitki),
- sól,
- pieprz.
Jak przyrządzić?
Fileta obrać i pokroić, posypać imbirem.W głębokim naczyniu dobrze podsmażyć warzywa, tak aby zmiękły, doprawić solą i pieprzem. Ja dodaję też trochę ostrej papryki.
W międzyczasie na drugiej patelni dobrze podsmażamy kurczaka. Musi się przesmażyć.W czasie gdy wszystko się smaży przygotowujemy makaron. Pozbywamy się sznurków i makaron zalewamy wrzątkiem na ok. 10 minut. Wodę odlewamyGdy wszystko się usmazyło mieszamy. Na wyłączonym gazie.
To tyle. Danie mozę być bazą do sajgonek ale wtedy zamiast kurczaka dodaje się mielone mięso. Papier ryżowy dostępny jest w każdym markecie.To życzę smacznego.
Potrzebne przybory:
2 patelnie do smażenia, garnek na makaron, sitko.
Jak podawać?
Najlepiej gorące.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 małe |
Kaloryczność | dużo |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | gosia |