Składniki:
- torebka ryzu,
- bulion warzywny (moze byc z kostki),
- 1 duza marchewka,
- zielony groszek (moze byc z puszki),
- slodka papryka ( mała łyzeczka),
- odrobina curry,
- olej.
Jak przyrządzić?
Marchewke kroimy w cienkie długie paseczki, na patelnie wlewamy odrobine oleju i na rozgrzany wrzucamy pokrojana marchewke chwilke smazymy, nastepnie wlewamy na patelnie bulion warzywny (ok. 250 ml).
Tak dusimy marchewke przez ok. 2-3 minutki, po tym czasie dodajemy ryz (oczywiscie wczesniej ugotowany) i groszekdusimy 5-7 minut i dodajemy papryke i curry, dusimy jeszcze chwilke i gotowe :)
Smacznego!!!
Jak podawać?
Na ciepło. Można podawać z surówką z kiełków sojowych.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | yogii |