Sadlaczki - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 4 jaja,
- 40 dag masła,
- 10 dag smalcu,
- 1 szklanka kremówki 30%,
- proszek do pieczenia,
- 1 cukier waniliowy,
- mąka, ok. kilograma.

Jak przyrządzić?

Masło, smalec i połowe mąki siekać aż masło zmięknie. Żółtka, szklankę śmietany i reszte mąki tez siekać. Połączyć oba ciasta i jeszcze ok. 20 minut siekać na gładką mase. Odłożyć do zimnego na 12 godz. Powycinać, posmarować białkiem, posypać cukrem. Średnia temperatura piecz. 180-200 C.

Uwagi:

Pyszne niesamowicie, to taki babciny przepis. UWAGA po upieczeniu nie czuc smalcu!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Trudnośćśredni
Kalorycznośćdużo
Autoremgie

Sadlaczki: Podobne przepisy

Powiązane Tematy