Sk艂adniki:
- 1 kg zmielonego poltlustego twarogu,
- 20 dag margaryny,
- 5 jajek,
- okolo 2 szklanki cukru pudru,
- 1 olejek zapachowy wg uznania,
- 1 budyn smietankowy,
- 2-3 lyzki maki ziemniaczanej,
- 4-5 lyzki zimnego mleka,
- 1 paczka okraglych biszkoptow /moga byc kakaowe/.
Jak przyrz膮dzi膰?
Wszystkie skladniki oprocz maki ziemniaczanej i mleka wrzucic do garnka i dokladnie wymieszac. Garnek postawic na ogien i mieszac do osiagtniecia jednolitej masy. W osobnym garnuszku rozprowadzic make ziemniaczana z mlekiem i wlac do masy serowej. Caly czas mieszajac podgrzewac az zgesnieje. Dno duzej tortownicy wzsmarowac maslem, wylizyc dno biszkoptami i wylac goracy ser. Zostawic do calkowitego wystudzenia. Nastepnie udekorowac polewa czekoladowa.
Uwagi:
Dla urozmaicenia mozna w sezonie owocowym na biszkopty wysypac jagody, truskawki i zalac masa serowa lub do sera podczas gotowania wsypac rodzynki. Mozna zrobic tez z polowy porcji.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Kaloryczno艣膰 | 艣rednio du偶o |
Autor | ulik |