Składniki:
- chleb,
- 1 kg cebuli,
- 2 serki fromage czosnkowe,
- 6 ogórków kiszonych,
- majonez,
- czosnek,
- śmietana,
- sól i pieprz.
Jak przyrządzić?
Cebule pokroić w paski i dusic na patelni pod przykryciem. Ogórki pokroic w plasterki. Do miseczki wrzucić 2 serki, 5 rozdrobnionych ząbków czosnku, dodać majonez i troszke smietany. Chlebek pokroić i włożyc na moment do rozgrzanego piekarnika, by zrobił sie z góry suchy. Wyciągnąc chlebek, położyc na niego zrobiony soso czosnkowy, na to plasterki odórka kiszonego a na samą górę uduszoną cebulę.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 10 |
Kaloryczność | całkiem dużo |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Kamila 22 |