Składniki:
- 2 małe brokuły,
- słoik pieczarek marynowanych,
- puszka kukurydzy,
- 20 dag szynki wiepszowej,
- 4-5 jajek,
- 3 ogórki kiszone,
- 1 ogórek korniszon,
- 1 cebula świeża,
- majonez,
- sól,
- pieprz.
Jak przyrządzić?
Brokuły podzielić na małe koszyczki , wrzucić do gotującej się, posolonej i trochę posłodzonej wody i gotować około 3 min. Pozostałe składniki pokroić w drobną kostkę. Cebulę skroić bardzo drobno i wyłożyć na sitko i przelać wrzącą wodą. Wszystkie składniki wymieszać,zalać majonezem, doprawić solą i pieprzem.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | BOŻENA |