Składniki:
- fasolka szparagowa (może być mrożona),
- duża cebula,
- olej,
- przyprawy: sól, pieprz i bazylia.
Jak przyrządzić?
Fasolkę szparagową ugotować na pół miękko. Gdy fasola się gotuje my bierzemy patelnię i na niej podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę. Jak cebula będzie już prawie usmażona to na patelnię dodajemy podgotowaną fasolę. Doprawiamy do smaku i dusimy ok. 10 min. Fasola ma być lekko "paciata", bo taka jest najlepsza.
Potrzebne przybory:
Garnek do gotowania fasoli, patelnia, ostry nóż.
Uwagi:
Można ją podawać jako dodatek do zestawu obiadowego lub zjeść na kolację saute.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | mało |
Przybliżony koszt | 3 zł |
Autor | betty |