Składniki:
- 2 puszki tuńczyka (w kawałkach) w oleju,
- 1 średni seler,
- 3 łyżki stołowe majonezu,
- 2 łyżki stołowe zielonej pietruszki,
- pieprz i sól.
Jak przyrządzić?
1. Na średnich oczkach ścieramy seler Następnie dodajemy tuńczyka z puszki i rozdrabniamy widelcem. Mieszamy, aby utrzymac w miarę jednolitą konsystencje. Dodajemy później majonez, pietruche i przyprawy. Po wymieszaniu odstawiamy do lodówki na 2 godziny - schłodzona lepiej smakuje. Najlepiej smakuje ze świezym pieczywem.Smacznego!
Potrzebne przybory:
Tarka, miseczka.
Jak podawać?
Z chlebem.
Uwagi:
Paste plecam nawet osobą które nie przepadają za smakiem ryby. Seler w tej paście neutralizuje jej smak.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | NINA |