Składniki:
- 1 spód biszkoptowy,
- 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego,
- 5 galaretek (3 czerwone, 1 zółta, 1 zielona).
Jak przyrządzić?
Rozpuscic jedna czerwona galaretke w 0,25 litra wrzacej wody. Tak samo postapic z zielona i zolta.
Mleko rozlac do trzech szklanek, tak aby w kazdej byla taka sama jego ilosc.
Gdy galaretki zaczna tezec, wziac zolta i zmiksowac z jedna czescia mleka - wylozyc na biszkopta. Nastepnie zmiksowac czerwona z druga czescia mleka i wylozyc na czerwona pianke. Tak samo postapic z zielona i trzecia czescia mleka.Na wierzch wylac dwie rozpuszczone czerwone galaretki i wstawic do lodowki do stezenia.
SMACZNEGO!!!
Uwagi:
Pod galaretkami mozna ulozyc owoce. Ciasto bardzo smaczne zwlaszcza schlodzone w gorace letnie dni LEKKIE!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 13 zł |
Autor | GOSIAK |