Składniki:
- 4 bułeczki - kajzerki,
- 1 duża papryka,
- 1 cukinia (lub bakłażan),
- 1 duża cebula,
- dwa pomidory,
- sól, pieprz,
- bazylia,
- tymianek,
- 8 cienkich plasterków żółtego sera,
- olej do smażenia.
Jak przyrządzić?
Z góry bułeczek odkroić po cienkim plasterku. Delikatnie wybrać miąższ. Dno wyłożyć plastrem żółtego sera. Warzywa oczyścić, pokroić, smażyć wszystkie razem przez około pięć minut z dodatkiem przypraw. Następnie nadziać nimi przygotowane bułeczki, układając na wierzchu żółty ser. Zapiekać przez około 5 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-4 |
Autor | bromba |